Waardevolle cheque van Pinguïns on Tour

Erik NieuwenhuisGeen categorie

Pinguïns on Tour heeft door het organiseren van en deelnemen aan rally’s een bedrag van € 16.000,- opgehaald voor Stichting de Klup. De Klup kan hiermee een aircosysteem aanschaffen én twee Race Seats voor de nieuw gestarte Race Klup kopen. De liefde voor auto’s en racen delen veel deelnemers van de Klup met ondernemers die zich aansluiten bij Pinguïns on Tour.  

Coronatijd
Het viel niet mee om deels in coronatijd rally’s te organiseren en sponsorgeld op te halen, maar het is dankzij de inspanningen van de vele ondernemers die aangesloten zijn bij de Pinguïns on Tour toch gelukt! “Drive4charity” is niet voor niets de slogan. Pinguïns on Tour vindt het belangrijk dat ook de mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is een kans krijgen op bijvoorbeeld onderdak, zorg, scholing of gewoon een leuke dag. Daarom bieden ze elk jaar financiële steun aan verschillende projecten of organisaties die hierop zijn gericht. De afgelopen twee jaar was dat voor de Klup Apeldoorn. Twee jaar, omdat de maatregelen rondom corona zorgden voor extra uitdagingen.

Drive4charity
Stichting Pinguïns On Tour is opgericht in 2015 om met evenementen geld op te halen voor goede doelen. Aangestoken door het rally rijden is de stichting opgericht om op deze wijze nog meer goede doelen te steunen. Sinds 2015 is er per jaar tussen de  10.000 euro en 15.000 euro bijeen gebracht. Dit is mogelijk gemaakt dankzij de sponsoren, de deelnemers aan de evenementen en vele gulle giften. 

De rally’s zoals; de 1000 Bergen rally in Sauerland, de Luxemburg Rally, de Winterstop in Berwang Oostenrijk en de Try Out Rally speelden zich af in binnen- en buitenland. Door de coronatijd zijn enkele rally’s naar het buitenland, waaronder La Dolce Vita rally Italië vervangen door mooie eendaagse rally’s in de buurt. 

Niet meer te doen
De Klup is een geliefde ontmoetingsplek aan de Mariastraat voor mensen met een verstandelijke beperking. Het gebouw barst het hele jaar door van de activiteiten, van danslessen tot handvaardigheden. Maar met de steeds warmere zomers, hittegolven en een plat dak werden de vrijwilligers en deelnemers de afgelopen zomers bijna het pand uitgedreven. Met de bijdrage van Pinguïns on Tour heeft de Klup dit jaar een aircosysteem laten installeren op de eerste verdieping. “Het is heel erg fijn dat dit kan. Niet alleen maar om het gebouw te koelen, maar in de winter zullen we het ook gebruiken om te gaan verwarmen. Een uitkomst met de huidige gasprijzen,” aldus bestuurder Karen Hop. Daarnaast was er ruimte om een aanschaf te doen voor een gedeelde passie: auto’s en racen. Weliswaar virtueel voor de Klup met de aanschaf van twee Race Seats’ voor de Race Klup. 

Maatschappelijke impact
Wethouder Jeroen Joon overhandigt officieel de cheque van de Pinguïns on Tour om aan te tonen hoe belangrijk hij dit soort initiatieven vindt. “Als je ziet, dat ondernemers met maatschappelijke betrokkenheid impact kunnen maken voor de mensen waarvoor maatschappelijke organisaties zich inzetten en dat het zoiets concreets oplevert, dan is dat super. En iedereen doet dat op zijn eigen manier. Alle bijdragen zijn goed. Je hebt mensen nodig die de handschoen oppakken. Dat doen de Pinguïns on Tour goed,” aldus de wethouder. 

Veel gezelligheid
Iedereen kan meedoen met de rally’s van Pinguïns on Tour. Secretaris Rob van der Hoeven: “Als je ooit eens meegedaan hebt, krijg je zo’n lol erin, dat je de volgende keer weer mee wil! We houden de kosten laag, de rally heeft een leuke inhoud, is niet te ingewikkeld en verder hebben we veel lol en gezelligheid!” Meer weten, neem een kijkje op de website: https://www.pinguinsontour.nl/