Iedereen heeft behoefte aan contact en fijne vrijetijdsbesteding, ook mensen met een verstandelijke beperking. Daarom is de Klup er. Veel mensen met een beperking zijn kwetsbaar. Sommigen vinden niet voldoende aansluiting op plekken waar de meeste mensen hun vrije tijd besteden… in de drukte, in het uitgaansleven. Maar iedereen wil af en toe thuiskomen en denken ‘Ja, dat was een leuke dag!’ We zetten ons elke dag in voor onze deelnemers, zodat ze volwaardig mee blijven doen, hun zelfredzaamheid wordt vergroot en eenzaamheid wordt voorkomen. Ons Kluphuis in hartje centrum van Apeldoorn vormt daarbij de tweede huiskamer voor onze deelnemers én vrijwilligers.

Hoe doen we dat?

Op heel veel manieren! Allereerst is ons Kluphuis dé plek waar we elkaar ontmoeten en waar iedereen zichzelf kan zijn. Iedereen is welkom, iedereen telt mee en iedereen heeft iets te vertellen. Daarnaast organiseren we elke dag activiteiten, zo’n 30 per week. Dit doen we met ruim 130 vrijwilligers. Of je nu houdt van koken, sporten, dansen, computeren, spelletjes doen of graag creatief bezig bent; voor elk wat wils!

Voor wie zijn we er?

We zijn er voor iedereen! We zijn er niet alleen voor onze deelnemers. We zijn er ook voor iedereen die aansprekend vrijwilligerswerk zoekt en voor studenten die een betekenisvolle stage willen. We zijn er voor iedere organisatie of bedrijf die zich maatschappelijk betrokken wil inzetten. We zijn er voor onze buurt, de omgeving, de stad Apeldoorn. Bijvoorbeeld tijdens de Burendag of door onze inzet voor een schone buurt voor Apeldoorn Rein.

Ook werken we samen met bands die op willen treden voor het meest dankbare publiek tijdens onze bandavonden 🤟, met organisaties en bedrijven voor expositieruimtes voor onze creatieve Klups 🎨 of voor het bieden van een podium voor ons meezingkoor Piekobello en onze breakdancegroep. En ga zo maar door…

Meedoen gaat niet voor iedereen vanzelf. Daarom werken we samen met alle mensen, bedrijven en organisaties die de Klup ondersteunen aan het bouwen van een inclusieve samenleving…

… zo maken we samen elke dag bijzonder!